Bográcsos babgulyás
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 75 dkg sertéscomb
- 30 dkg kolozsvári szalonna vagy füstölt csülök
- 75 dkg vöröshagyma
- 4 tv-paprika
- 2 db fehér babkonzerv (aprószemű, paradicsomos)
- 30 dkg burgonya
- 3 nagy szál sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 2 db paradicsom
- 1 karalábé
- pirospaprika
- 1 tubus gulyáskrém
- fokhagyma
Elkészítés
A hagymát és a darabolt tv-paprikát olajon megfonnyasztom, hozzáadom a felvágott kolozsvári szalonnát, megszórom kb. egy evőkanál pirospaprikával és felöltöm kevés vízzel. Beleteszem a kockára vágott húst, paradicsomot, zúzott fokhagymát és a darabolt petrezselyemgyökeret, és ízesítem a fél tubus gulyáskrémmel és borssal. Ha a hús félig főttnél kicsit puhább, hozzáadom a karikázott répát és a karalábékockákat, majd felöntöm vízzel. Ha ezek is megfőttek, beleteszem a kockázott burgonyát, majd ha ez is megfőtt, a konzervbabot, és pár percig főzöm együtt. Végül még ízesítem, ha szükséges.
Megjegyzés
A receptet "Mol" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.